Skip to content

Ajánló

Türr-emlékkönyv

Szép, reprezentatív kötetettel is megemlékezett 2018-ban fennállásának 380. évfordulójáról a Türr Gimnázium. Itt az iskola tanárainak humoros megjegyzéseiből adok közre egy válogatást.

Bereményi Géza: Magyar Copperfield

 Életünk két síkon halad előre. Egyfelől átéljük, másfelől megpróbáljuk megérteni. Utóbbi híján ugyanis aligha teremthetjük meg a magunk identitását. Már Szókratész úgy látta, hogy önelemzés nélkül nem érdemes élni, s Heideggertől Ricoeuron át Taylorig számos nagy modern gondolkodó képviseli a nézetet: csak a szembenézés vezethet el valódi énhez és hiteles élethez.

A verselemzés iskolája

Minden nagyobb könyvesboltban kapható és az interneten is megrendelhető A verselemzés iskolája című könyvem második kiadása.

Az olvasás öröme

E könyv rövid esszéi irodalmi művekhez kapcsolva világítják meg a világ és az ember néhány örök, de napjainkban különösen időszerű problémáját. Érettségire készülve is haszonnal forgathatók; számos írás a műelemző, az összehasonlító vagy a témakifejtő esszé mintamegoldásaként is olvasható. A már régóta hiánycikknek számító, 2009-ben kiadott kötet most digitális kiadványként újra megjelent.

Az öröm művészete

A PPT Csíkszentmihályi Mihály: Az öröm művészete című könyvének gondolatait foglalja össze. A Türr Gimnázium 2022-ben végzett 12. A osztálya számára készítettem. Szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretné tartalmasabbá tenni az életét.